onsdag 20. februar 2013

Sykkelhelvete og La Bar

I går gjorde Marita og jeg noe vi aldri skulle ha gjort. Eller, vi gjorde flere ting vi aldri skulle ha gjort, men det dummeste vi gjorde var å leie sykler for dagen. Nå lurer du kanskje på hva som kan være galt med å leie sykler for en dag. Ja, det ser kanskje koselig ut med sykkel når du går rundt i København og ser syklistene kose seg bortover gaten. De tar seg så lett frem, det går så mye raskere enn å traske rundt også ser det jo veldig romantisk ut, gjør det ikke? Det var i hvert fall det vi tenkte oss. Men disse romantiske forestillingene våre av syklingen skulle snart bli knust og ødelagt for alltid.


For det første så blåste det skikkelig mye. Og da mener jeg mye. Jeg tror aldri at jeg har vært så kald i hele mitt liv! Vi trodde det var kaldt da vi gikk rundt til fots men på sykkel var det en helt annen verden av kulde. Det var det verste jeg har vært med på i hele mitt liv. I tillegg til denne sure bitre kulden som holdt på å koste oss både humøret og fingre så fikk vi ikke lov til å sykle på fortauet. Vi som nesten ikke visste hvordan vi skulle komme oss fra A til B til fots måtte plutselig dirigere hos midt i bilveien. Jeg hadde mange nær-døden opplevelser for å si det sånn. Ja, det var egne sykkelstier, men de var aldri der vi trengte de. Og som om ikke dette var nok så fungerte ikke min sykkellås, så vi måtte bruke Marita sin på begge syklene. Noe som var et helvete hver gang vi skulle parkere de. På slutten av dagen oppdaget både Marita og jeg at vi begge følte et brennende hat for sykler. Snodig det der.

Kvelden ble hakket bedre, kanskje fordi vi da hadde lagt fra oss syklene. Etter å ha brukt over en time på å finne en restaurant som solgte pizza var vi gode og mette og klare for vors med søte Benedicte på hotellrommet vårt. Etter å ha drukket oss opp på billigvin gikk vi ned og hørte på horribel karaoke i baren på hostellet før vi dro til La bar. Dette er min første tur til København, så jeg hadde ganske høye forventninger til denne baren. Det virket som om alle mennene vi møtte på hostellet hadde det helt fantastisk der, og Marita hadde skrytt mye av alle de kjekke danske mennene som alltid hang der. Benedicte på sin side advarte om at ingenting godt kom ut av La bar. Og hun hadde rett.
Nå har det seg slik at jeg er som en magnet for idioter på byen. Dette er fakta og noe jeg bare har måtte lære meg å akseptere. Da vi snakket om dette fenomenet på vors påsto både Marita og Benedicte at de hadde det samme problemet. Men mens de ble angrepet av litt eksentriske, men ellers hyggelige og søte australske og danske menn, så ble jeg angrepet av øre-mannen. Øre-mannen var en mildt sagt ekkel type som alltid skulle dra tak i meg og slikke meg i øret. Vi snakker inne i øret. Det hjalp ikke at jeg skrek og fortalte hvor ekkelt det var, han var sikker i sin sak på at dette var noe jenter likte. Jeg endte opp med å tilbringe mye tid inne på toalettet og advare andre jenter om øre-mannen. Hun ene fra Danmark hadde opplevd det samme selv, så vi båndet over hvor grusomt vi hadde det. Men vi kunne jo ikke gjemme oss på toalettet hele kvelden, så vi gikk ut for å finne de andre. Og der var han igjen. Han var over alt, jeg lover dere! Det var veldig ekkelt for hver gang vi gikk forbi stakk han ut tungen, som for å friste oss eller noe. Jeg aner ikke hva han tenkte på. Til slutt måtte hun ene svenske jenten vi ble kjent med si til han at jeg hadde mann og to barn hjemme i Norge, men han tok fremdeles ikke hintet. Da slo hun han hardt i ansiktet og da så det endelig ut som om han begynte å skjønne at vi ikke likte han.

Men det er veldig koselig i København altså! Vi har kjøpt masse billig Capri-Sonne, shoppet masse og bare kost oss skikkelig. Dagen i forgårs var veldig bra, og jeg har derfor ikke noen morsomme historier å dele. Men jeg har relativt full koffert allerede, så det er da noe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar